Nyheter

Utvecklingen av vårt bolag i Litauen fortsätter

2018-08-03

I takt med att bolaget växer vill vi också säkerställa kvaliteten. Vi är nu 35 anställda i vår Litauiska verksamhet och från och med 1 Augusti 2018 även certifierade enligt ISO 9001:2015.

Certificate SS-EN ISO 9001:2015

Bo Persson ny VD för Mega Teknik

2018-03-09

Den 1 mars 2018 tillträder Bo Persson sin nya tjänst som verkställande direktör för Mega Teknik. Bo Persson är en av grundarna av företaget och har varit försäljningschef under många år.

"Det ska bli utmanande att driva och utveckla bolaget i samma god anda som tidigare och i nära samarbete med våra dotterföretag i Litauen och Kina", säger Bo Persson.

I sin nya roll kommer Bo Persson även i fortsättningen att agera som försäljningschef för Mega Teknik. Bo Persson efterträder Niclas Pedersen som väljer att sluta efter fem framgångsrika år på bolaget. Niclas Pedersen är fortfarande delägare.

Strategiskt Inköp

2018-03-09

Tony Berglund har blivit ansvarig för Strategiskt Inköp på Mega Teknik. Tony tillhör fortfarande försäljningsteamet och kommer att förstärka ledningsgruppen. Vi önskar Tony lycka till sina nya arbetsuppgifter!

Ny Ekonomichef

2017-01-06

Ny Ekonomichef för Mega Teknik heter Jonas Franzén som startade sin tjänst hos oss 2 januari 2017. Jonas har lång och gedigen erfarenhet som Ekonomichef/Controller. Han kommer närmast från jobbet som Ekonomichef för Liedholms Maskinteknik i Helsingborg men har tidigare haft liknande positioner på Elanders Skog Rulloffset, Klippan AB samt Lessebo Bruk. Under en tid var han dessutom placerad i Landskrona som Ekonomichef för Meiller Lithorex svenska verksamhet. Jonas kommer som Ekonomichef att vara ansvarig för Ekonomi och IT. Vi hälsar Jonas välkommen till oss på Mega Teknik!

Lennart satsar på fotbollen

2017-02-06

Vår tidigare Ekonomichef Lennart Wikström har nu gått i pension. Som framgår av bilden är Lennart en hängiven Manchester United supporter. Istället för ekonomiska kalkyler blir det nu mer fokus på de kvantitativa värdena bakom Zlatans cykelspark och hur Uniteds mittfält är uppbyggt geometriskt. Vi tackar Lennart för en god insats på Mega Teknik och önskar all lycka till framöver!

Nya förbättringar inom logistiken

2016

På måndag 15 augusti börjar Göran Fagerström sin anställning hos oss. Göran kommer att hålla i logistikgruppen med fokus på produktionsplanering och produktion. Vi välkomnar Göran till Mega Teknik och önskar lycka till med de nya utmaningarna!

Intervju: Mega Teknik blickar framåt med nytt produktionsbolag

2016

Mega Tekniks Vd Niclas Pedersen blir intervjuad i Evertiq! Evertiq är en ledande nyhetsförmedlare och global webbplats för hela världens elektronikindustri.

Läs intervjun >>

Möt vår nya medarbetare i Litauen!

2016

Marius Zukas

Mega Tekniks senaste tillskott i vår satsning i Litauen är Marius Zukas, 35 år, som bor i staden Tauragé i västra delen av Litauen. Marius startade sin karriär i Svenska företaget Note (i Tauragé) som maskinskötare med utbildning inom elektronik. Senare blir Marius Produktionsingenjör för produktion av nya produkter, utbildning av anställda, kundsupport m.m. 2005 fortsätter Marius som Produktionschef med ansvar för 150 anställda inom produktionsplanering, kundkontroll och kvalité. 2008 började han jobba för Trelleborg AB som Produktionschef med ansvar för avdelningen inom tätningsprofiler. 2009 blev Marius General Manager för Trelleborg Sealing Profiles Lithuanian UAB med operativt ansvar för anläggningen med ca 50 anställda.

Nu i februari har Marius tagit nästa stora karriärsteg och är härmed General Manager för vår nya fabrik i Litauen! "Det här blir en spännande utmaning där jag kommer att få nytta av alla mina kunskaper för att skapa en produktionsanläggning med höga krav på tillverkningsteknik, kvalitets- och miljöstandarder så att vi kan vara en god representant för Mega Teknik här i Litauen", säger Marius.

Fortsatt positiv utveckling för Mega Teknik

2016

image

För att kunna leva upp till våra kunders krav och förväntningar ökar vi nu produktionskapaciteten avsevärt. Det första steget som togs - för ca 1,5 år sedan - var att etablera ett eget produktionsbolag i Kina. Syftet var att säkerställa kvalitet och leveranssäkerhet samt att kunna ge full service åt svenska kunder med verksamhet i Kina. Vi är mycket nöjda med utvecklingen av Mega Tekniks verksamhet i Suzhou, Kina!

Snart öppnar vi i Litauen

Nästa steg i Mega Tekniks expansion blir att etablera ett nytt produktionsbolag i Litauen. Dagens produktion i Polen kommer successivt under 2016 flyttas över till Mega Tekniks verksamhet i Tauragé, Litauen. Verksamheten beräknas vara igång under det andra kvartalet 2016 och VD för Mega Teknik LT UAB blir Marius Zukas som har en lång gedigen erfarenhet av liknande uppdrag.

Ⓒ 2016 Mega Teknik

Mega Teknik på Facebook

Vi lägger ut alla våra nyheter på Facebook. För att följa med i vårt nyhetsflöde kan du gå in och gilla vår Facebooksida.

Broschyr

Om du inte har Flash installerat på din webbläsare klicka på Pdf-länken.

Pdf